LivIng Variant 6º

Schüco LivIng Variant – Twin-systeem met bijzonder ontwerp

Het kunststof systeem Schüco LivIng Variant is een innovatief 6+1-kamersysteem dat speciaal ontwikkeld is om optisch perfecte houten ramen te imiteren. Voor de hoogste esthetische vereisten kan er uit twee kozijncontouren worden gekozen: de schuine variant (15°) en de hoekige variant (6°). Door beide typen te combineren, kan er optimaal aan individuele ontwerpeisen worden voldaan.

Met een bouwdiepte van 120 mm en een ingenieuze kamerindeling biedt Schüco LivIng Variant een uitstekende thermische isolatie. Daarnaast zorgt de grotere bouwdiepte voor meer veiligheid, omdat het verdiept liggende beslag het voor inbrekers onmogelijk maakt om binnen te dringen.

In het Schüco LivIng Variant raamsysteem is de eerste lasbare EPDM-afdichting geïntegreerd. Doordat elastisch, lasbaar materiaal wordt gebruikt, wordt de afdichting in de moeilijke hoeken van het raam verbeterd. Tegelijkertijd ontstaat er een gesloten, visueel aantrekkelijke hoek zonder harde afdichtingshoeken. Het duurzame, milieuvriendelijke materiaal behoudt tijdens de volledige gebruiksduur zijn hoge afdichtingskwaliteit. De twee omlopende afdichtingen bieden zo een optimale bescherming tegen tocht, koude, vocht en lawaai – gedurende de hele levensduur van het raam.

De profielen zonder folie van het Schüco LivIng Variant systeem worden met moderne zilvergrijze afdichtingen geleverd, de met folie voorziene profielen met zwarte afdichtingen.

Er zijn ook witte en crèmewitte profielkleuren beschikbaar voor gekleurde uitvoering van de elementen. Voor een exclusieve vormgeving kan Schüco LivIng Variant met de glanzende oppervlaktetechnologie Schüco AutomotiveFinish worden gecombineerd. Ook kunnen de profielen met een grote verscheidenheid aan houtfoliën en universele decoratiefoliën worden bekleed en kunnen accenten aan gevels worden toegevoegd.

Schüco LivIng Variant is volledig recyclebaar.

Profieldiepte120 mm
Aanzichtbreedte min.92 mm
Uf-waarde frame ≥1,1 W/(m²·K)
Glas-/paneeldiktemax.52 mm
OppervlakkenDecoratiefolie AutomotiveFinish
LuchtdichtheidKlasse 4
SlagregendichtheidKlasse 9A
InbraakweringSKG Klasse 2
Weerstand tegen windbelastingKlasse C5/B5

Downloads

LivIng Variant 6º

Rechte Vormgeving en 100% de Esthetiek van Hout

Hoekverbindingen

90° Hoekverbinding Buiten- & Binnenzijde
90° Hoekverbinding Buiten & 45° Binnen
45° Hoekverbinding Buiten- & Binnenzijde

Beslag

ROTO NT SKG**
Zomer & Winterstand (zichtbare scharnieren)

ROTO NT Designo SKG**
Zomer & Winterstand (onzichtbare scharnieren)

Fuhr Driepuntsluiting SKG**

LivIng Variant 6º

Verschillende versterkingsprofielen in kozijn en vleugel zorgen afhankelijk van de statische vereisten voor optimale stabiliteit en een lange levensduur van de ramen

Schroefbevestiging van hoeklager in de vleugel door speciale schroefkanalen

Zichtbare of verdekte kozijnontwatering, al naar gelang de bouwsituatie mogelijk op meerdere niveaus

Een optionele sponning in het kozijn zorgt voor een eenvoudige afdekking van de binnenwand door middel van geschikte kunststof hoeken.

Goede stabiliteit van de elementen en een hoge mate van stijfheid in de kozijnconstructie dankzij optimale bevestiging via de schroefkanalen in de profielen

In de fabriek ingerolde, lasbare EPDM-afdichtingen met identieke doorsneden voor glasafdichting en aanslagdichting

De aanslagafdichting voor de vleugel in het schaarlagerbereik hoeft niet meer te worden uitgeklinkt